Ätbart ogräs

Snart är det dags för nässelsäsong och för att använda detta ogräs på ett bra sätt föreslår jag att du provar att göra nässel-mojo.

Nässel-mojo

  • 1-2 msk vinäger
  • 1 skiva franskbröd med kanten bortskuren
  • 200 g slätbladig persilja
  • 1 l förvällda nässlor
  • 2 st gröna spanska chilipepparfrukter (utan kärnor)
  • 4 st vitlöksklyftor (finhackade)
  • ½ msk spiskumin (malen)
  • 3-4 dl god olivolja
  • salt
  • nypa ev socker
  1. Droppa vinägern över brödskivan och låt det drag sig en stund.
  2. Lägg persiljebladen, chilipepparn, vitlök, spiskummin, brödet och de kalla förvällda nässlorna i en matberedare.
  3. Häll i olja lite i taget medan matberedaren mixar de övriga ingredienserna. När konsistensen börjar bli simmig är den klar.  Blir den för lös tillsätt mer bröd tills den är bra.
  4. Smaka av med salt och ev socker.
Tillbehör
Mexikaskt, Svenskt
Brännässlor, Nässlor, Säs

Publicerat

i

, , ,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *