Snart är det dags för nässelsäsong och för att använda detta ogräs på ett bra sätt föreslår jag att du provar att göra nässel-mojo.
Nässel-mojo
- 1-2 msk vinäger
 - 1 skiva franskbröd med kanten bortskuren
 - 200 g slätbladig persilja
 - 1 l förvällda nässlor
 - 2 st gröna spanska chilipepparfrukter (utan kärnor)
 - 4 st vitlöksklyftor (finhackade)
 - ½ msk spiskumin (malen)
 - 3-4 dl god olivolja
 - salt
 - nypa ev socker
 
- Droppa vinägern över brödskivan och låt det drag sig en stund.
 - Lägg persiljebladen, chilipepparn, vitlök, spiskummin, brödet och de kalla förvällda nässlorna i en matberedare.
 - Häll i olja lite i taget medan matberedaren mixar de övriga ingredienserna. När konsistensen börjar bli simmig är den klar. Blir den för lös tillsätt mer bröd tills den är bra.
 - Smaka av med salt och ev socker.
 

Lämna ett svar