Det är länge sedan det var någon aktivitet på bloggen, men i dag tar jag tag i saken och presenterar ett förbättrat recept på Ägg a la Skanör. Det som ändrats är att såsen fått andra proportioner och lite nya ingredienser. Hoppas det smakar.
Ägg à la Skanör
	En låda som avslutas i ugnen. Ingredienserna kan förberedas dagen innan.
- 400 g rökt bog eller skinka i bit
 - 12 st potatisar (helst en fast sort)
 - 4 st ägg
 - 2 msk smör
 - 3 msk mjöl
 - 4 dl mjölk
 - 1 dl vispgrädde
 - 100 g smör
 - salt
 - vitpeppar
 - 1 knippe persilja
 
- Koka äggen tills de är hårdkokta. Skala potatisen och dela den i munsstora bitar. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Tärna den rökta köttet och hacka persilja och ägg under tiden.
 - Smält 2 msk smör i en kastrull, vispa ner mjölet i det smälta smöret. Häll i mjölken och vispa tills mjöl-smörblandningen har löst upp sig. Sjud såsen i 5 minuter. Häll i grädden och lägg i det sista smöret. Värm såsen tills smöret har smält. Smaka av med salt och peppar.
 Smörj en ugnsfastform. Lägg potatisen i botten på formen, fortsätt med hälften av köttet och häll sedan över såsen. Strö över resten av köttet och äggen. Ställ in formen i ugnen på 200°C i 15 minuter.
- När rätten kommer ur ugnen strö över persilja. Servera genast.
 
Man kokar såsen i 5-7 minuter för att få bort mjölsmaken, om man använder Maizena istället ska inte detta behövas. Jag har inte provat detta själv, men tänker testa det vid tillfälle.

Lämna ett svar