Karamelliserad äpplen med vaniljglass

För något år sedan var vi på restaurang Glädje i Skövde och då åt vi en underbar äpple dessert. Nu när det är äpple säsong tänkte jag försöka återskapa den.

Originalreceptet kommer från glassriket.se.

Karamelliserad äpplen med vaniljglass

  • 4 st äpplen
  • 50 g smör
  • 1,75 dl råsocker
  • vaniljglass
  • mandel, flagad
  1. Skala och ta bort kärnor på äpplena. Dela dem sedan i klyftor.
  2. Smält sakta smör och socker i en stekpanna tills det fått en gyllenbrun färg.
  3. Lägg i äppleklyftorna och rör om försiktigt. Ös dem även med såsen. Ta av kastrullen från plattan.
  4. Lägg upp frukten och såsen i skålar, strö över mandel och lägg på en skopa vaniljglass.
Efterrätt
Svenskt
Äpple, Glass, Mandel

Publicerat

i

, , , , ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *