Månadens sötsak januari – Blåbärspannacotta

En annan trevlig blogg som jag gillar att kika in på är Söta saker.  Therésia, som är bloggaren, hade redan förra året en återkommande bakutmaning som heter Månadens Sötsak. Hon bestämmer ett tema, sedan får de som vill skicka in sina recept och alla bidrag presenteras i ett blogginlägg när månaden är slut. Jag tyckte det lät jätte trevligt och tänkte att nu när jag är föräldraledig ska jag försöka vara med.

Eftersom bebisen i stort sett kan välja att titta ut när som helst, blir mitt bidrag i Januari väldigt enkelt men otroligt gott.

Blåbärspannacotta

  • 1 dl blåbärssylt
  • 2 st gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk honung
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vaniljyoghurt

Garneringen:

  • ½ dl mandelspån (rostade)
  • blåbär (färska)
  1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 10 minuter. Koka upp grädden, tillsätt honung och vaniljsocker. Ta upp gelatinbladen ur vattenbadet och krama ur dem, lägg dem i gräddblandningen och rör om så att de smälter. Vänd ner yoghurt och sylt. Häll upp smeten i portionsskålar. Ställ dem i kylen i minst 2 timmar.

  2. Om man vill rosta mandelspånen själv är det enkelt, det finns även färdig rostade i affären. Ställ en torr stekpanna på spisen och sätt på plattan, häll i mandelspånen. Rör om  med en stekspade och se till att spånen vänder på sig. De ska bli rostbruna, haha, det går fort max ett par minuter, så lämna dem inte utan uppsikt.

  3. Just innan servering garnera med rostade mandelspån och färska blåbär.

  4. Servera!

Efterrätt
Italiensk, Svenskt
Blåbär, Går att förbereda, Mandel, Vanilj


Publicerat

i

, , ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *